Glömskans moln: En kvalitativ studie om hur bilder kan användas som komplement till tal och skrift vid kognitiv sviktReportar como inadecuado
Glömskans moln: En kvalitativ studie om hur bilder kan användas som komplement till tal och skrift vid kognitiv svikt - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Luleå University of Technology, Department of Arts, Communication and Education. 2017 (Swedish)Independent thesis Basic level (degree of Bachelor), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesisAlternative title Lost in the haze of forgetfulness : A qualitative research of how images can be used in communicating with patients with cognitive impairment. (English)

Abstract [sv] : Denna studie innefattar tre utredande biståndshandläggares upplevelser av att använda sig av en metod som framtagits av forskningsinstitutet Nestor. Syftet med studien är att undersöka om bilder som kommunikationsverktyg kan tänkas hjälpa biståndshandläggare i kommunikationen med personer som lider av kognitiv svikt. Den metod som beprövas är specifikt framtagen för personer som lider av kognitiv svikt. Metoden kallas för samtal med bilder och är en låda med en grå bakgrundsmatta där utredaren lägger upp en bild i taget som utredaren och den enskilde samtalar om. Att arbeta med bilder inom kommunikation har visat sig vara positivt enligt tidigare studier. Detta är en kvalitativ studie med innehållsanalys som analysmetod. I den här undersökningen framkommer det att bilder som hjälpmedel är en positiv metod för personer som är i ett tidigt skede i sin kognitiva svikt enligt undersökspersonerna. Slutsatsen är att metoden är behjälplig för vissa personer med kognitiv svikt men att utförandet av boxen behöver utvecklas för att biståndshandläggarna skulle finna det möjligt att använda sig av metoden oftare. 

Place, publisher, year, edition, pages: 2017. , 32 p.

Keyword [sv] : Kognitiv svikt, kommunikation, samtal med bilder, handläggare

National Category : Pedagogy

Identifiers: URN: urn:nbn:se:ltu:diva-61865OAI: oai:DiVA.org:ltu-61865DiVA: diva2:1072425

Educational program: Education, bachelor's level

Supervisors : Johansson, Kjell

Examiners : Lindström, Lisbeth Available from: 2017-02-10 Created: 2017-02-07 Last updated: 2017-02-10Bibliographically approvedAutor: Warnicke, Kim

Fuente: http://ltu.diva-portal.org/Documentos relacionados