Primjena strateškog marketinga preduvjet poboljšanja kvalitete turističke ponudeReportar como inadecuado
Primjena strateškog marketinga preduvjet poboljšanja kvalitete turističke ponude - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Tourism and hospitality management, Vol.2 No.1 July 1996. -

Ekonomski efekti turizma postižu se kroz turističku potrošnju, a kako će se ti efekti ostvariti u receptivno turističkoj zemlji ili regiji ovisi o tome koliko je optimalno koncipirana turistička ponuda i prilagođena zahtjevima turističke potrošnje. Mogućnosti turističke ponude Hrvatske nisu iscrpljene u odnosu na prirodne i druge preduvjete. Dapače, njen turistički proizvod je zastario što se odrazilo na nižoj turističkoj potrošnji u odnosu na konkurentne zemlje Mediterana.

U poduzećima turističkog gospodarstva nedovoljno je primjenjivana marketing koncepcija, a strateški marketing vrlo malo ili skoro nikako.

Da bi se ispravilo neophodno je restrukturirati turističku ponudu, i inovirati turistički proizvod Hrvatske. Uspjeh turističkog gospodarstva na turističkom tržištu Europe i svijeta bit će sve ovisniji o usklađenom djelovanju marketinga, tehnološkog razvoja i managementa.

Sve ovo upućuje na nužnost primjene marketing strategije koja je način osvarenja ciljeva marketinških aktivnosti turističkog gospodarstva.

marketing; strateški marketing; strateško predviđanje; restrukturiranje; turističko tržište; elastičnost ponude i potražnjeAutor: Mihajlo Aćimović - ; Hotelijerski fakultet Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados