U hipermarketu hiperteksta : književni tekst na internetuReportar como inadecuado
U hipermarketu hiperteksta : književni tekst na internetu - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Croatica : Magazine for Croatian Language, Literature and Culture, Vol.3 33 No.3 53 April 2009. -

U vremenu kada internet postaje nezaobilaznim medijem na kojemu je književnost pronašla novi oblik pojavnosti nužno je da i znanost o književnosti osvijesti i definira tu pojavnost. Prije svega književni tekst na internetu ne može se više promatrati izolirano, već u njegovom izravnom međumrežnom kontekstu, dakle, mora se baviti hipertekstom, odnosno svim onim što okružuje tekst i s čime je taj tekst povezan. U obzir se mora uzeti naglašena vizualnost internetskog hipermedija koji ipak nije multimedijalan, jer tekst ne biva promijenjen. Književnost na internetu također je jedan od pokretača multikulturalnosti i globalizacijskih trendova, ali i ona podliježe zakonitostima tržišta i dobroga marketinga i dizajna, a koji se sve češće koriste i na stranicama posvećenima književnosti.

internet; mediologija; vizualnost; hipertekst; interkulturalnost; intermedijalnost; globalizacijaAutor: Gordana Tkalec - ; Osnovna škola Vukomerec - Zagreb

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados