Društvene mreže i mladi: utjecaj opcije „like- na kreativno ponašanje mladihReportar como inadecuado
Društvene mreže i mladi: utjecaj opcije „like- na kreativno ponašanje mladih - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

In Medias Res : Journal of the Philosophy of Media, Vol.5 No.9 September 2016. -

Socijalno funkcioniranje današnjih digitalnih domorodaca je nemoguće ukoliko nemaju pristup internetu i društvenim mrežama. Većina današnje omladine koristi Facebook kao jednu od najpopularnijih mreža za socijalnu interakciju s vršnjacima, često i ne shvatajući da je vrijeme koje provode na toj društvenoj mreži i kreativnost koju posvećuju sadržaju koji kreiraju samo roba koja se prodaje. Opciju like na ovoj društvenoj mreži mladi prihvaćaju kao određeni statusni simbol i vrednovanje njihovog statusa u društvu. U radu se proučava sam utjecaj opcije like i njegova simbolička vrijednost koju on predstavlja za današnju omladinu, kao i kreativnost samog sadržaja u cilju skupljanja što više lajkova. Metajezik koji ovaj simbol predstavlja u datim okvirima korištenja prikazan je kroz njegove povijesne početke i prva pojavljivanja, kao i njegova simbolika i sama upotreba u današnjoj digitalnoj sferi, a prije svega način na koji ga razumiju današnji mladi.

društvene mreže; opcija like; mladi; keativnostAutor: Katarina Šmakić - ; Univerzitet u Beogradu – Poljoprivredni fakultet

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados