Tehnologija proizvodnje jagoda - Glasilo biljne zaštite, Vol.15 No.5 September 2015.Reportar como inadecuado
Tehnologija proizvodnje jagoda - Glasilo biljne zaštite, Vol.15 No.5 September 2015. - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Glasilo biljne zaštite, Vol.15 No.5 September 2015. -

Domaći tržišno orijentirani proizvođači jagoda nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju suočeni su s dodatnim pritiskom uvoza jeftinih proizvoda iz država s bolje organiziranom proizvodnjom.

Nedostatak ulaganja u nova znanja i samu tehnologiju poljoprivredne proizvodnje dovodi do znatnijeg zaostajanja u odnosu na konkurenciju. Proizvodnja hortikulturnih vrsta koje se uzgajaju u modernim zaštićenim prostorima poput jagode postala je u nekim dijelovima svijeta visokosofisticirana. Takva proizvodnja zahtijeva visokoobrazovanu radnu snagu koja ima znanja iz različitih područja biologija, kemija, fizika, informatičke tehnologije i dr., a da bi se tako ostvarila profitabilnost i opstali proizvođači.

Konkurentnost na tržištu moguće je održati samo praćenjem trendova u proizvodnji te poznavanje najnovijih dostignuća u tehnologiji proizvodnje jagoda, a koja uključuju postupke od odabira terena, sorte i tipa sadnice pa do odabira repromaterijala i tehnike uzgoja.

Fragaria x ananassa Duch.; biljni material; okolina; tehnika uzgojaAutor: Boris Duralija - orcid.org-0000-0002-7647-5016 ; Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet zavod za voćarstvo

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados