Endoterapeutska metoda aplikacije sredstava za zaštitu biljaReportar como inadecuado
Endoterapeutska metoda aplikacije sredstava za zaštitu bilja - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Glasilo biljne zaštite, Vol.13 No.3 March 2013. -

Rad opisuje način rada i opremu za endoterapeutsku metodu primjene sredstava za zaštitu bilja koja je razvijena za zaštitu visokih stabala od uzročnika bolesti i štetnika, a može se podijeliti na tri tehnike: zalijevanje tla, injektiranje tla i injektiranje debla. Injektiranje debla učinkovitije je i ekološki prihvatljivije od tretiranja tla. Najprikladnija tehnika jest injektiranje debla pod kontroliranim tlakom od 2,5-3,5 bara. Za uspjeh injektiranja vrlo je važno odrediti primjerenu koncentraciju škropiva, pri čemu treba uzeti u obzir da se niža koncentracija brže absorbira od više koncentracije. Također, stabla „mekoga- drveta usvajaju škropivo brže nego stabla „tvrdoga- drveta, a absorpcija škropiva brža je i za toplog i sunčanog vremena.

endoterapeutska metoda; injektiranje debla; uređaji; zaštita drvećaAutor: Aleksandar Mešić - orcid.org-0000-0003-3102-5078 ; Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet Josip Barčić - ; Sveučilišt

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados