ODNOS IZMEĐU TEŽINE JANJADI I OVACA PRI JANJENJU I PROIZVODNJE MLIJEKA U OVACAReportar como inadecuado
ODNOS IZMEĐU TEŽINE JANJADI I OVACA PRI JANJENJU I PROIZVODNJE MLIJEKA U OVACA - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Stockbreeding : Journal of Animal Improvement, Vol.50 No.3 June 1996. -

Čini se da je proizvodnja mlijeka u ovaca povezana s težinom janjadi pri janjenju. To se vjerojatno može pripisati laktogenom hormonu placente čije izlučivanje ovisi o težini placente. Obavljena su 4 pokusna ispitivanja, 2 na ovcama Sarda S i 2 na MerinoM i Awassi x Merino A x M ovcama, u razdoblju izmedu 5. i 8. tjedna post partum. Sakupljeni su podaci o tjelesnoj težini ovaca, težini janjadi pri janjenju i proizvodnji mlijeka. Analize linearne regresile između grama janjadi kod janjenja na kg tjelesne težine ovce te grama mlijeka proizvedenog na kg tjelesne težine ovce pokazuju da su ove dvije varijable u pozitivnoj uzajamnoj vezi i da uklanjanje mlijeka u slučaju janjaca blizanaca povećava davanje mlijeka.

proizvodnja mlijeka; težina janjadi; ovceAutor: G. Paulina - ; Istituto di Zootechnica, Facoltà di Agraria, University di Sassari, Via De Nicola, Italy S.P.G. Rassu - ; Istitut

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados