Voćnjak u jesen i priprema voćnjaka za zimuReportar como inadecuado
Voćnjak u jesen i priprema voćnjaka za zimu - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Glasnik Zaštite Bilja, Vol.30 No.5 October 2007. -

Jesen je za voćare posebno doba godine kada se materijalizira sav onaj trud koji se tijekom godine ulagao u održavanje i njegu voćnjaka kroz urod, odnosno plodove koji dozrijevaju tijekom jeseni. Najveći dio poslova u voćnjaku vezan je uz berbu plodova. Ubrane plodove potrebno je pravilno uskladištiti kako bi što duže ostali svježi, i to je jedan od većih poslova, iako se ne provodi direktno u voćnjaku. Osim toga, jesen je vrijeme kada se sade nove voćke: na okućnici, u malim obiteljskim voćnjacima ili u novim, velikim profesionalnim voćnjacima. Prije nego se voćke posade na odabranom terenu, zemljište je potrebno obraditi, pognojiti i iskopati jame za sadnju. Također se još obavlja priprema za zimsku zaštitu, sijanje travnatih smjesa u voćnjacima i neki drugi poslovi.

Za početak pogledajmo ukratko pregled najvažnijih poslova koji se obavljaju u jesenskim mjesecima.Autor: Darko Kantoci -

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados