Utjecaj okolišnih uvjeta na razvoj rajčice i pojavu fizioloških poremetnjiReportar como inadecuado
Utjecaj okolišnih uvjeta na razvoj rajčice i pojavu fizioloških poremetnji - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Glasnik Zaštite Bilja, Vol.31 No.3 June 2008. -

Za uspješan rast i razvoj rajčice neophodno je osigurati što povoljnije okolišne uvjete kako bi se fiziološki procesi u biljci što nesmetanije odvijali i kako bi u konačnici ona dala što veći i kvalitetniji prinos. Najznačajniji okolišni uvjeti su toplina, svjetlost i vlaga čiji nedostatak, kao i prevelika količina, negativno utječu na rast i razvoj biljaka. Posljedice nesklada vanjskih uvjeta očituju se na različite načine, a biljke na njih reagiraju određenim simptomima. Ponekad manje iskusni proizvođači te simptome poistovjećuju sa simptomima pojedinih bolesti ili napada štetnika i neopravdano primjenjuju određene mjere zaštite.

Ovaj rad je napisan u svrhu boljeg upoznavanja pojedinih fizioloških poremetnji tijekom rasta i razvoja rajčice i njihovih simptoma na biljkama i plodovima rajčice.

U radu se opisuje utjecaj osnovnih okolišnih uvjeta na rast i razvoj rajčice te fiziološke poremetnje na biljkama i plodovima uvjetovane abiotskim čimbenicima.

rajčica; okolišni uvjeti; fiziološke poremetnjeAutor: Zdravko Matotan - ; Podravka d.d. Koprivnica

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados