Rasprava o novoj metodi za formiranje liste zahtjeva i klasifikaciju zahtjeva utemeljenoj na potrebamaReport as inadecuate
Rasprava o novoj metodi za formiranje liste zahtjeva i klasifikaciju zahtjeva utemeljenoj na potrebama - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Technical gazette, Vol.23 No.4 August 2016. -

Određivanje odgovarajućih zahtjeva od bitne je važnosti u ranim fazama projektiranja proizvoda kako bi se dobilo dovoljno informacija i da ne bi previše ograničili proizvod. U radu se razmatra što se može dogoditi ako se to ne učini. Daje se pregled najsuvremenijih metodologija za izbor i klasificiranje potrebnih svojstava proizvoda. Postojeće metode odabira uglavnom nisu usmjerene na sadržaj potrebnih zashtjeva i metode klasifikacije zahtjeva koji nedostaju. Zbog toga se predlaže nova metoda određivanja i klasifikacije porebnih zahtjeva. Njome se definiraju univerzalno potrebni zahtjevi, neophodni zahtjevi specifična za razvijani proizvod te zahtjevi po izboru. Prikladnost metode provjerena je na slučaju analize rada regulatora za ispuštanje zraka i mišljenja stručnjaka. Pozitivni doprinos metode potvrđen je evaluacijom od strane novih projektanata.

donošenje odluke; metodologija konstruranja; konstrukcija proizvoda; znanje konstruiranjaAuthor:

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents