Mehatronička linija za aktiviranje i ispitivanje tiskanih elektrodaReport as inadecuate
Mehatronička linija za aktiviranje i ispitivanje tiskanih elektroda - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Technical gazette, Vol.23 No.4 August 2016. -

U radu se opisuje tehnologija i mehatronički uređaj za izradu i provjeru tekstilnih elektroda. Za izradu elektroda primijenjena je digitalna metoda tiskanja s elektroprovodivim tintama. Mehatronički uređaj je dio tehnološke linije koja radi s digitalnim pisačem. Tehnološka linija se sastoji od četiri modula za tiskanje, provjeru, aktiviranje i verifikaciju elektroprovodivih svojstava elektroda. Prvi modul je inteligentna kamera sa softverom dizajniranim za analizu geometrijskog oblika elektrode. Drugi modul je sustav zagrijavanja za toplinski proces aktiviranja elektrovodljivih svojstava. Treći modul služi za provjeru električne vodljivosti primjenom mjerne glave s više elektroda. Taj tip tekstilnih elektroda namijenjenih za mišičnu elektrostimulaciju primjer je tekstroničkih proizvoda koji se primjenjuju u rehabilitaciji ljudi.

elektrostimulacija mišića; otpornost površine; tekstilne elektrode; tinta; tiskanAuthor: Michal Frydrysiak - ; Lodz University of Technology, Department of Architecture of Textiles, 116 Zeromskiego St., Lodz, 90-924 Po

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents