Opasnosti i mjere sigurnosti pri uporabi uređaja za zaštitu bilja u poljoprivrediReportar como inadecuado
Opasnosti i mjere sigurnosti pri uporabi uređaja za zaštitu bilja u poljoprivredi - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Glasnik Zaštite Bilja, Vol.36 No.5 November 2013. -

Današnja poljoprivredna proizvodnja bila bi nezamisliva bez primjene sredstava za zaštitu bilja. S obzirom na neželjene kratkoročne i dugoročne posljedice na zdravlje do kojih može doći prilikom primjene pesticida, svaka informacija o nepravilnom rukovanju može zaštititi zdravlje radnika, ali i ljudi. U ovom radu prikazane su moguće opasnosti u primjeni pesticida, te mjere sigurnosti koje bi trebalo primijeniti kako bi se smanjio njihov štetan utjecaj. Iz dosadašnjih istraživanja se može zaključiti da je pri uporabi pesticida ugrožen velik broj ljudi Konradsen, 2007. Cilj ovog rada je istraživanjem primjene uređaja za zaštitu bilja utvrditi uzroke neželjenih posljedica te educirati radnike koji obavljaju postupak zaštite bilja u poljoprivrednoj proizvodnji. Potrebno je djelovanje na nacionalnoj i međunarodnoj razini kako bi se smanjila trovanja pesticidima kao globalni zdravstveni problem.

pesticidi; prskalice; orošivači; drift; sigurnostAutor: Vlado Kušec - ; Visoko gospodarsko učilište u Križevcima Miomir Stojnović - ; Visoko gospodarsko učilište u Križevcima St

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados