O STRATEGIJI ENERGETSKOG RAZVITKA HRVATSKEReportar como inadecuado
O STRATEGIJI ENERGETSKOG RAZVITKA HRVATSKE - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Socijalna ekologija : journal for environmental thought and sociological research = Socijalna ekologija : Zeitschrift für Umweltgedanken und soziologische Forschung, Vol.7 No.4 September 1998. -

U Hrvatskoj ne postoji strategija razvitka energetike. Nedavno objavljeni tekst tzv. »Strategija energetskog razvitka« to također nije. U njemu su dane mnoge tvrdnje koje nemaju uporište u stvarnosti. Predviđanja potrošnje energenata i njihova zadovoljavanja u potpunosti su bez osnova. Nepostojanje strategije razvitka te gospodarske grane imalo je za posljedicu brojne promašaje što je rezultiralo previsokim cijenama energenata. Cijena električne energije za domaćinstva u odnosu na platežne mogućnosti stanovništva u Hrvatskoj u prosjeku je dva puta viša nego u razmatranim europskim zemljama, a cijena plina čak tri puta. S obzirom na »strategiju« može se očekivati još više cijene energenata.

energenti; energetska strategija; standard domaćinstva; tranzicijaAutor: Branimir Molak -

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados