Uloga preduzetništva u razvoju konkurentnosti privrede SrbijeReportar como inadecuado
Uloga preduzetništva u razvoju konkurentnosti privrede Srbije - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Entrepreneurial learning, Vol.2 No.2 December 2012. -

Upravljanje je znanje s kojim dobar preduzetnik može upotrebljavati resurse, i to ne samo svoje već i tuđe. U ovom radu preduzetništvo se razmatra sa tri ključna aspekta: operativnog, taktičkog i strategijskog. Prva dva se odnose na individualnog preduzetnika, odnosno na upotrebu njegovih resursa i sticanje permanentnih znanja na tom području. Poslednji, ali ne manje važan, odnosi se na razvoj optimalnog odnosa između države kao institucije javni menadžment i preduzetnikâ menadžerâ. Uspostavljanje ovog optimumima zahteva državnu strategiju razvoja permanentnog sticanja preduzetničkih znanja kroz celovit obrazovni sistem. Dakle, mora se iskoristiti sinergija individualnog menadžerstva sa preduzetničkim segmentom društva naročito iz domena malih i srednjih preduzeća. U ovom kontekstu, nužni i dovoljni uslovi mogu se obezbediti na državnom nivou osavremenjavanjem proseca razvoja znanja, na sva tri razmotrena nivoa. Rezultati razmotrenih problema upućuju na zaključak da bi delotvornost državnih mera u analiziranom smislu, imala pozitivne i dalekosežne pozitivne posledice po konkurentnost privrede Srbije.

inovacije; menadžer; obrazovni sistem; preduzetnik; strategija razvoja; znanjeAutor: Aleksandra Đ. Nikolić - ; Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad, Srbija M

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados