Optičko prepoznavanje znakova na grid i višejezgrenim platformama – analiza performansiReport as inadecuate
Optičko prepoznavanje znakova na grid i višejezgrenim platformama – analiza performansi - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Technical gazette, Vol.20 No.4 August 2013. -

Zahtjevi digitalnih biblioteka za računalnom moći, kao i potrebe manjih korisnika za automatiziranom obradom dokumenata i digitalizacijom su u porastu, što čini grid i višejezgrena okruženja poželjnom platformom za aplikacije optičkog prepoznavanja znakova. U članku se ispituju performanse prepoznavanja znakova na CRO-NGI gridu i na dva višejezgrena računala, uz korištenje od jedne do svih dostupnih jezgara. Uz to, korišteni su različiti modeli raspodjele opterećenja na procesne jedinice. Provedena je usporedba brzine obrade i točnosti prepoznavanja. Za dobivanje rezultata korištena je razvijena aplikacija optičkog prepoznavanja znakova za paralelno okruženje.

analiza performansi; grid okruženje; optičko prepoznavanje znakova; višejezgrena platformaAuthor: Miran Karić - ; Faculty of Electrical Engineering, J. J. Strossmayer University of Osijek, Kneza Trpimira 2b, 31000 Osijek, Croa

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents