Pregled pojedinih keramičkih sustava II. dio: sastav i svojstvaReportar como inadecuado
Pregled pojedinih keramičkih sustava II. dio: sastav i svojstva - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Acta stomatologica Croatica, Vol.29 No.1 March 1995. -

Rekonstruktivna stomatologija zajedno s dentalnom industrijom još uvijek je u traženju optimalnog gradivnog materijala koji će svojim svojstvima potpuno zadovoljiti kliničku primjenu. Uz tradicionalnu gliničnu keramiku u međuvremenu je razvijena aluminijoksidna i staklena lijevana keramika za estetske fiksnoprotetske radove. Rezultat primjene ovih keramičkih materijala u dentalne svrhe očituje se u metalkeramičkim radovima, sustavima s osnovnim materijalom i sustavima s tvrdom jezgrom. Cisto keramičkim radovima želi se ponajprije zadovoljiti prirodnost boje i funkcijska čvrstoća. Svaki od spomenutih sustava donosi nešto novo i bolje u odnosu na prethodni. Međutim, kako je keramika u odnosu na metal krhka pa kao protetska konstrukcija nije u stanju na funkcijsko preopterećenje odgovoriti deformacijom, već lomom, još uvijek ne nalazi primjenu kao isključiv materijal u mosnim konstrukcijama, već samo u pojedinačnim nadomjescima.

keramika za napečenje; čisto keramički sustaviAutor: Jesenka Živko-Babić - ; Zavod za fiksnu protetiku Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska Tomislav I

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados