Kemijski sastav i organoleptička svojstva jogurta od ovčjeg mlijekaReportar como inadecuado
Kemijski sastav i organoleptička svojstva jogurta od ovčjeg mlijeka - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Mljekarstvo : journal for dairy production and processing improvement, Vol.35 No.2 February 1985. -

Cilj istraživanja je bio utvrditi sastav i senzorske osobine jogurta iz ovčjeg, odnosno mješavine kravljeg i ovčjeg mlijeka, te pri tom ispitati upotrebljivost uobičajenog cjepiva za jogurt. Iz rezultata naših pokusa može se zaključiti da je izrada jogurta iz mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka zanimljiva iz više vidika. Proizvod je energetski bogat i ima visoku prehrambenu vrijednost, jer u prosjeku sadrži 3,79 % masti, 4,16 % bjelančevina i 3,12 % laktoze. Zbog visokog % suhe tvari ovčjeg mlijeka, tekstura i konzistencija proizvoda je odlična. Okus proizvoda je specifičan, što mu daje karakter specijaliteta. Uobičajeno cjepivo za jogurt primjerno je i za jogurt iz ovčjeg i miješanog mlijeka, ali uz viši dodatak. Optimalan dodatak cjepiva za jogurt iz ovčjeg i miješanog mlijeka bio je 4 %.

jogurt; ovčje mlijeko; kemijski sastav; organoleptička svojstvaAutor: Irena Rogelj - ; Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados