Proizvodnja mlijeka kao mjesto ulaganja ostatka prihoda iz drugih poljoprivrednih djelatnostiReport as inadecuate
Proizvodnja mlijeka kao mjesto ulaganja ostatka prihoda iz drugih poljoprivrednih djelatnosti - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Mljekarstvo : journal for dairy production and processing improvement, Vol.44 No.3 August 1994. -

Na osnovi naših prijašnjih istraživanja ustanovljeni su čimbenici ograničavanja razvoja govedarske proizvodnje. Razvoj će usporavati sadašnja usitnjenost gospodarstava i velik kapital koji je potreban za njihovo povećanje i opremanje, pa i za veću proizvodnost rada. Istražujući te probleme, uočili smo da specijalizirana gospodarstva za proizvodnju mlijeka i krumpira na otkupnom području Mljekarske industrije -Zdenka-, Veliki Zdenci ostvaruju, za prilike u Hrvatskoj, vrlo visok ukupan prihod. Analizirana su dva takva gospodarstva i njihovi prihodi od mlijeka i krumpira, te je ustanovljeno da ta gospodarstva mogu vlastitim sredstvima povećati i proizvodnju mlijeka i broj krava.

gospodarstvo; proizvodnja mlijeka; prihod od mlijeka i krumpira; proizvodnja krumpira; ostatak prihodaAuthor: Marija Đikić - ; Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb Ivan Jurić - Ante Kolega - Nikola Capan - Zvonko Robić

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents