Proizvodnja mlijeka kao mjesto ulaganja ostatka prihoda iz drugih poljoprivrednih djelatnostiReportar como inadecuado
Proizvodnja mlijeka kao mjesto ulaganja ostatka prihoda iz drugih poljoprivrednih djelatnosti - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Mljekarstvo : journal for dairy production and processing improvement, Vol.44 No.3 August 1994. -

Na osnovi naših prijašnjih istraživanja ustanovljeni su čimbenici ograničavanja razvoja govedarske proizvodnje. Razvoj će usporavati sadašnja usitnjenost gospodarstava i velik kapital koji je potreban za njihovo povećanje i opremanje, pa i za veću proizvodnost rada. Istražujući te probleme, uočili smo da specijalizirana gospodarstva za proizvodnju mlijeka i krumpira na otkupnom području Mljekarske industrije -Zdenka-, Veliki Zdenci ostvaruju, za prilike u Hrvatskoj, vrlo visok ukupan prihod. Analizirana su dva takva gospodarstva i njihovi prihodi od mlijeka i krumpira, te je ustanovljeno da ta gospodarstva mogu vlastitim sredstvima povećati i proizvodnju mlijeka i broj krava.

gospodarstvo; proizvodnja mlijeka; prihod od mlijeka i krumpira; proizvodnja krumpira; ostatak prihodaAutor: Marija Đikić - ; Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb Ivan Jurić - Ante Kolega - Nikola Capan - Zvonko Robić

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados