Međunarodni standardi za ocjenjivanje mliječnih proizvodaReportar como inadecuado
Međunarodni standardi za ocjenjivanje mliječnih proizvoda - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Mljekarstvo : journal for dairy production and processing improvement, Vol.49 No.1 February 1999. -

Senzorsko ocjenjivanje prehrambenih proizvoda vrlo je važan čimbenik u provjeravanju i podizanju njihove kakvoće, a time i unapređenju prodaje. S obzirom na veliku ponudu sve je više prisutna činjenica, da je lakše proizvesti nego prodati, a može se za odgovarajuću cijenu prodati samo kvalitetan proizvod. To vrijedi u punoj mjeri i za mliječne proizvode. Teškoća je u tome što se kod mliječnih proizvoda senzorske analize i ocjenjivanja izvode vrlo raznoliko, kako zbog kvalifikacije ocjenjivača tako i zbog metodike izraza pa i deklaracije proizvoda. Time je u suštini onemogućeno bilo kakvo uspoređivanje kakvoće istoimenih proizvoda, jer su kriteriji često posve različiti. To se događa kod ocjenjivanja unutar pojedinih zemalja i u međunarodnim mjerilima što dovodi do poteškoća zbog sve slobodnijeg protoka roba, među kojima svakako i mliječnih proizvoda.

mliječni proizvodi; ocjenjivanje; međunarodni standardiAutor: France Kervina - Vanja Habjan Penca - Bogdan Perko - ; Institut za mlekarstvo, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, Ljub

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados