Kazališna umjetnost i Franjo Marković, s posebnim osvrtom na recepciju u novinama na njemačkom jezikuReportar como inadecuado
Kazališna umjetnost i Franjo Marković, s posebnim osvrtom na recepciju u novinama na njemačkom jeziku - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Podravina : scientific multidisciplinary research journal, Vol.11 No.21 June 2012. -

Autori u članku na temelju izvorne građe i literature opisuju djelatnost Franje Markovića vezanu uz kazalište. Na početku rada autori su prikazali kratki životopis Franje Markovića. Istaknuli su teoretske osnove Markovićeva rada koji se odnosi na kazališnu umjetnost.

Autori su prikazali Markovića kao pisca dramskih djela, posebno se osvrnuvši na njegove drame u kazalištu. Markovićeve drame prikazivane su u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kritike objavljivane u novinama. Osim kritika u novinama na hrvatskom jeziku, autori su posebnu pozornost posvetili kritikama objavljenim u novinama na njemačkom jeziku koje su izlazile u Zagrebu.

Franjo Marković; kazališne kritike; Benko Bot; Karlo Drački; Zvonimir; Agramer Zeitung; Agramer TagblattAutor: Valentina Papić Bogadi - ; Visoko gospodarsko učilište u Križevcima Ivan Peklić - ; Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečko

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados