Zapisi Petra Grgeca o Prvom svjetskom ratu i Podravini u ratnom razdobljuReportar como inadecuado
Zapisi Petra Grgeca o Prvom svjetskom ratu i Podravini u ratnom razdoblju - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Podravina : scientific multidisciplinary research journal, Vol.11 No.21 June 2012. -

Autor u radu donosi osvrt na objavljene autobiografske zapise istaknutog katoličkog laika Petra Grgeca o razdoblju Prvog svjetskog rata. U tim zapisima, nastalim nakon stanovite vremenske distance, on evocira uspomene na ratne godine provedene na sočanskoj bojišnici i u zarobljeništvu u Italiji, a u pojedinim odlomcima ilustrativno piše o podravskom kraju te rodnom Kalinovcu. Njegovi su zapisi u tom kontekstu koristan izvor i zanimljivo svjedočanstvo o životu i prilikama u Podravini tijekom ratnog vremena. Također, zapisi su prilog boljem poznavanju naše prošlosti u razdoblju od 1914. do 1918. godine, te vrijedno svjedočanstvo za povijest i osobe povezane s razvojem i djelovanjem Hrvatskog katoličkog pokreta.

Petar Grgec; Podravina; Prvi svjetski ratAutor: Ivica Zvonar - orcid.org-0000-0003-0141-2894 ; Odsjek za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zagreb

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados