Računalo u nastavi tehnike i tehnologije u osnovnoj školi između mogućnosti i očekivanjaReportar como inadecuado
Računalo u nastavi tehnike i tehnologije u osnovnoj školi između mogućnosti i očekivanja - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Journal for Pedagogic Theory and Practice, Vol.57 No.1.-2. May 2009. -

Doprinos obrađuje mogućnosti upotrebe računala kao pomagala u nastavi Tehnike i tehnologije. Kada su u pitanju računalne strategije koje dolaze u obzir u Tehnici i tehnologiji, naglašavamo da je računalo bitno nastavno pomagalo, ali ono nipošto nije jedini medij za ostvarenje ciljeva. Prikazujemo uključivanje računala u obrazovni proces, gdje ono, uz druga nastavna sredstva, omogućuje učenicima stjecanje novih znanja, spretnosti i navika, u suradnji s učiteljem. Istraživanje je pokazalo da višekratna upotreba računalnih strategija može značajno utjecati na odgojno-obrazovni proces, a ni u kojem slučaju neće iskorijeniti praktični rad i eksperimentiranje, koji i dalje moraju biti temelji nastave Tehnike i tehnologije.

Tehnika i tehnologija; računalne strategije; odgojno - obrazovni proces; znanja; spretnosti i navikeAutor: Amand Papotnik - ; Univerza v Mariboru Fakulteta za naravoslovje in matematiko Gorazd I. Gumzej - ; Univerza v Mariboru Fakulteta

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados