Gospodarstva kao središta negativne selekcije u govedarstvuReport as inadecuate
Gospodarstva kao središta negativne selekcije u govedarstvu - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Mljekarstvo : journal for dairy production and processing improvement, Vol.3 No.7 July 1953. -

Goveda se u gospodarstvu mogu iskorištavati na više načina: bilo da uglavnom proizvode mlijeko, bilo da se uzgajaju i tove, a mogu se iskorišćivati i kombinirano, dakle i za proizvodnju mlijeka i za tov. Prema tome imat će takvo gospodarstvo većinu prihoda od prodanog mlijeka ili od rasplodne i tovne stoke. U većim potrošačkim središtima i u njihovoj najbližoj okolini drže gospodari goveda uglavnom za proizvodnju mlijeka, pa neka gospodarstva redovito ili samo povremeno uzgajaju podmladak, a druga, redovno sitna, tzv. izmuzna gospodarstva uopće ne drže podmlatka nego većinom krave, dobre muzare. Budući da se svježe mlijeko mnogo potražuje i dobro plaća, drže uzgajači na takvim gospodarstvima najbolje krave muzare, pa ih dobro hrane i njeguju.

govedarstvo; selekcija; poljoprivredna gospodarstvaAuthor: Dragan Ilančić - ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31-III, Zagreb

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents