GLAVNI PROJEKT TRGOVAČKOG CENTRA „PORTANOVA- U OSIJEKU: BETONSKI DIJELOVI GRAĐEVINEReportar como inadecuado
GLAVNI PROJEKT TRGOVAČKOG CENTRA „PORTANOVA- U OSIJEKU: BETONSKI DIJELOVI GRAĐEVINE - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

E-GFOS, Vol.2 No.2 May 2011. -

U radu je prikazan dio projekta konstrukcije trgovačkog centra Portanova u Osijeku. Cijela građevina obrađena je kroz nekoliko diplomskih radova koji zajedno sačinjavaju jednu cjelinu. U ovom članku prikazan je koncept cjelokupne konstrukcije i proračun betonskih dijelova građevine. Tlocrtna površina građevine je oko 24.000 m2 cca 285x80 m, a ukupna bruto površina oko 79.000 m2. Građevina se sastoji od jedne podzemne i tri nadzemne etaže. Podrum je u potpunosti izveden u armiranom betonu, a katovi su spregnuta konstrukcija – čelični nosači oslonjeni na betonske stupove. Projektni zahtjev je opterećenje od 10.0 kN-m2 na ploči prizemlja – na mjestu Supermarketa i 5.0 kN-m2 na ostalom dijelu. Građevina se nalazi na lokaciji koja prema važećim propisima spada u VIII seizmičku zonu i I vjetrovnu zonu.

trgovački centar; glavni projekt konstrukcijeAutor: Ivan Ivandić - ; Sveučilište u Splitu, Građevinsko-arhitektonski fakultet u Splitu, Split, Hrvatska Tomislav Lovrić - ; Sveu

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados