Hrvatsko rano srednjovjekovlje u službi politike u počecima neovisne HrvatskeReportar como inadecuado
Hrvatsko rano srednjovjekovlje u službi politike u počecima neovisne Hrvatske - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Croatology, Vol.1 No.1 October 2010. -

U radu se nastoje otkriti tematski krugovi i obrasci usko povezani s poviješću hrvatskoga ranoga srednjovjekovlja kojima se poslužila hrvatska politička elita u jačanju i održavanju hrvatskoga nacionalnoga patosa te osnaživanju historijskoga prava naroda tijekom devedesetih godina 20. stoljeća. Cilj je utvrditi kako su interpretacije političara o pojedinim aspektima hrvatske ranosrednjovjekovne povijesti utjecale na medije i općenito na pučke predodžbe, napose u vezi s idejom o tzv. tisućljetnom snu hrvatskoga naroda. Znatan dio tih interpretacija našao je svoje mjesto i u temeljnim dokumentima hrvatske državnosti. Istraživanje je provedeno na temelju političkih govora i revelantnih državno-političkih spisa.

hrvatsko rano srednjovjekovlje; politika; ideologizacija; mitologizacija; devedesete godine 20. stoljećaAutor: Hrvoje Gračanin - orcid.org-0000-0001-5018-6083 ; Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados