Predviđanja pada temperature praćenog padom tlaka za sustave proizvodnje prirodnog plinaReportar como inadecuado
Predviđanja pada temperature praćenog padom tlaka za sustave proizvodnje prirodnog plina - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Nafta : exploration, production, processing, petrochemistry, Vol.61 No.7-8 August 2010. -

Za učinkovitu konstrukciju postrojenja za proizvodnju prirodnog plina neophodno je sigurno predviđanje pada temperature koji prati određeni pad tlaka. Sadašnji rigorozni kompozicijski modeli ovise o više varijabli i iziskuju informacije o sastavu fluida. U ovom je radu prikazana metoda, jednostavna za korištenje i lakša od danas dostupnih modela, za sigurno predviđanje odgovarajućeg pada temperature praćenog odgovarajućim padom tlaka u sustavima za proizvodnju prirodnog plina temeljena na modelu -black oil-, a u svrhu dobivanja brzog aproksimativnog rješenja za pad temperature struje prirodnog plina u sustavima za proizvodnju plina. S obzirom na rezultate, novorazvijena korelacija preporuča se za brzu procjenu pada temperature u sustavima proizvodnje plina za tlak do 45 MPa i pada tlaka do 25 MPa. Dobiveni rezultati pokazuju visoku podudarnost između podataka iz izvještaja i izračunatih vrijednosti dobivenih novom metodom. Srednja vrijednost odstupanja, između podataka iz izvještaja i predložene korelacije je oko 4,6 posto. Čini se da je predložena metoda superiorna zbog svoje preciznosti i pregledne numeričke podloge u čemu se relevantni koeficijenti za razne podatke mogu dobiti brzo.

prirodni plin; sadržaj tekućine; pad temperature; black-oil model; simulacijaAutor: Alireza Bahadori - ; Department of Chemical Engineering, Curtin University of Technology, GPO Box U1987 Perth, Western Australia,

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados