Regija i Hrvatska u konceptu scenarija WEC-aReportar como inadecuado
Regija i Hrvatska u konceptu scenarija WEC-a - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Nafta : exploration, production, processing, petrochemistry, Vol.60 No.2 February 2009. -

Najznačajniji World Energy Council WEC projekt u razdoblju od 2004. do 2007. godine je studija Energy Policy Scenarios to 2050, na kojem članovi WEC-a i nezavisni stručnjaci rade tri posljednje godine, a čiji su rezultati predstavljeni na kongresu u Rimu od 9. do 16. studenog 2007. godine. Energetska budućnost svijeta se promatra po kontinentima, pa je tako i energetska budućnost Europe jedan od podprojekata. Prateći koncept analize energetske budućnosti Europe u Energy Policy Scenarios to 2050 3, u ovom je članku obrađena regija jugoistočne Europe unutar Europe, a koja u spomenutom radu nije posebno promatrana. Razrađen je koncept mogućih scenarija regije, i povezanosti s događanjima u EU i ostalom dijelu Europe. Obzirom da se dijelovi regije znatno razlikuju po gospodarskoj snazi i razvojnom potencijalu, za regiju bi bilo korisno napraviti energetske analize prema razrađenom konceptu scenarija. Za razumijevanje problema i prepoznavanje mogućnosti regije analizirani su glavni energetski pokazatelji, posebno u dijelu koji se odnosi na električnu energiju i plin. Dane su preporuke o daljnjim aktivnostima, koje se dijelom odnose i na šire područje Europe.

energetska politika; scenariji razvoja; regija JI EuropeAutor: Goran Granić - ; Dr. sc., dipl. ing., Energetski institut Hrvoje Požar, Zagreb, Hrvatska Branka Jelavić - ; Dr. sc., dipl. ing

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados