OCJENA LOVA JASTOGA, PALINURUS ELEPHAS FABRICIUS, 1787, VRŠAMA U SREDNJEM JADRANUReportar como inadecuado
OCJENA LOVA JASTOGA, PALINURUS ELEPHAS FABRICIUS, 1787, VRŠAMA U SREDNJEM JADRANU - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Croatian Journal of Fisheries : Ribarstvo, Vol.55 No.1 April 1997. -

U radu su izneseni rezultati istraživanja ulova jastoga Palinurus elephas sklopivom komiškom vršom od mrežnog tega veličine jedne stranice oka 60 mm i ocjene njezina djelovanja na njegovu populaciju. Analizom zastupljenosti nedoraslih primjeraka jastoga u lovinama vrše ocjenjivana je ispravnost veličine njezina oka. Analiziran je 171 primjerak 116 mužjaka i 55 ženki jastoga čije su se totalne dužine kretale od 22,0 do 45,0 cm. Ukupno su 53 jedinke 31% imale dužinu manju od 28 mm, a to je dužina jastoga ispod koje se ne smije loviti niti stavljati u promet i propisana je Naredbom o zaštiti riba i drugih morskih organizama, koja je na snazi. Na osnovi rezultata ocijenjeno je da komiška sklopiva vrša može negativno utjecati na populaciju jastoga.

jastog; Palinurus elephas; vrša; JadranAutor: Perica Cetinić - ; dr. sc., Institut za oceanografiju i ribarstvo - Split; Šetalište Ivana Meštrovića 63, 21 000 Split Jakov

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados