ZANIMANJA UČITELJA I ODGAJATELJA IZ PERSPEKTIVE STUDENATAReportar como inadecuado
ZANIMANJA UČITELJA I ODGAJATELJA IZ PERSPEKTIVE STUDENATA - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Methodological Horizons, Vol.320082 No.6 December 2008. -

Društvo postavlja visoka očekivanja spram učitelja i odgajatelja kao temeljnih nositelja odgojno-obrazovnog procesa, međutim nedostatna su ulaganja u njihov profesionalni razvoj i radne uvjete. Iako zahtjevna i teška, ta su zanimanja dugo materijalno i statusno podcijenjena što potvrđuju mnoga istraživanja u Hrvatskoj i svijetu. Cilj ovog istraživanja bio je ispitati kako studenti Učiteljskog studija i Studija predškolskog odgoja splitskog sveučilišta poimaju neke vidove svojih budućih zanimanja poput društvenog statusa i poželjnih osobina učitelja i odgajatelja. Rezultati su pokazali da studenti imaju realnu sliku o društvenoj percepciji svojih budućih zanimanja te da postoji potreba njihovog daljnjeg osvješćivanja o važnosti posla kojim će se baviti s čime treba započeti tijekom studija kako bi se doprinijelo profesionalizaciji obaju zanimanja.

učitelji; odgajatelji; društveni status; poželjne osobineAutor: Topnća Jukić - ; Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu Ina Reić-Ercegovac - ; Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados