Današnja iskušenja novozavjetne vizije braka i obiteljiReport as inadecuate
Današnja iskušenja novozavjetne vizije braka i obitelji - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

Ephemerides theologicae Zagrabienses, Vol.69 No.2-3 December 1999. -

Uvod u predavanje i članak unosi razliku između braka i obitelji. Novozavjetno istraživanje započinje od nerazorivog zajedništva. Matej i Pavao donose razlikovanje i kvalifikaciju nerazrješivosti braka u svojim zajednicama. Novi zavjet poznaje sakratnentalnost za brak i obitelj. Postoji i izvjesna relativizacija braka i obitelji. O obitelji govore fragmentarni uvidi u brizi i službi prvotne i najranjivije ljudske ustanove. Biblijsko pastoralno usmjerenje u trećem dijelu daje prvenstvo pripravi za kršćanski brak. Novi zavjet je ogledalo za današnje brakove i obitelji. Konačno Novi zavjet je optimističan i perspektivan. Postoji osjetljivost za rast i ostvarenje novozavjetnog ideala braka i obitelji.

brak; sakrament; nerazrješivost braka; obitelj; zajedništvoAuthor: Nikola HOHNJEC - ; Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska

Source: http://hrcak.srce.hr/DOWNLOAD PDF
Related documents