Očekivana kretanja u mirovinskom sustavu Republike Hrvatske u razdoblju do 2040. godineReportar como inadecuado
Očekivana kretanja u mirovinskom sustavu Republike Hrvatske u razdoblju do 2040. godine - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Croatian journal of social policy, Vol.9 No.2 February 2002. -

Ovaj prilog dio je opsežnog teksta u kojem se definira strategija razvitka mirovinskog sustava, a koji je dio šire studije -Strategija razvitka mirovinskog sustava i sustava socijalne skrbi-, koja je rađena u okviru projekta Vlade Republike Hrvatske -Hrvatska u 21. stoljeću-. Vlada je ovaj dokument usvojila u svibnju 2002. godine, a o njemu je u lipnju 2002. godine raspravljao i Hrvatski sabor. U prvom dijelu strategije razvitka mirovinskog sustava raspravlja se o dosadašnjim kretanjima i krizi mirovinskog sustava. U drugom dijelu riječ je o uspostavi prvog, drugog i trećeg mirovinskog stupa prema već započetoj mirovinskoj reformi. Nadalje, u narednom razdoblju predviđa se uvođenje temeljne nacionalne mirovine nulti stup, četvrtog stupa za stare, nemoćne ljude te izjednačavanje mirovinske dobi za muškarce i žene na 65 godina do 2018. godine, o čemu se također govori u strategiji. U drugom dijelu dokumenta, a kojeg ovdje objavljujemo, riječ je o kretanju broja osiguranika i umirovljenika, udjelu mirovina u plaći, strukturi i kretanju prosječne mirovine, tranzicijskom trošku mirovinske reforme, udjelu i strukturi mirovinskih izdataka u BDP-u, a sve to do 2040. godine. Radnu skupinu koja je priredila strategiju razvitka mirovinskog sustava, činili su: prof. dr. sc. Željko Potočnjak voditelj, mr. sc. Snježana Plevko, Ljiljana Marušić, Ivan Jergović i Željko Tufekčić.

mirovine; mirovinska reforma; strategija; HrvatskaAutor: Vlado Puljiz - ; Studijski centar socijalnog rada, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados