NOVA PUBLIKA NOVIH MEDIJA - Informatologia, Vol.41 No.1 March 2008.Reportar como inadecuado
NOVA PUBLIKA NOVIH MEDIJA - Informatologia, Vol.41 No.1 March 2008. - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Informatologia, Vol.41 No.1 March 2008. -

Digitalna je tehnologija ključ golemih tehnoloških promjena u medijskoj slici 21. stoljeća. Stari su se mediji morali prilagoditi novih zahtjevima nove publike. Umjesto dosadašnjih pasivnih konzumenata javljaju se korisnici, aktivni kreatori novih medijskih formi, ali i sadržaja. Vrijeme velikih promjena rezultiralo je jednom potpuno novom i dosad nepoznatom formom kao što je građansko novinarstvo. Ujedno, upravo uslijed konvergencije koja se događa među medijima, nastaje i jedan potpuno novi pojam, a to su participirajući mediji. Gotovo ucijenjeni tehnološkim promjenama i sadržajima koji su iz njih proizišli, stari se mediji pokušavaju prilagoditi i obogatiti svoju ponudu. Internetske stranice s ponudom podcasta, blogova, chatova i foruma, mediji on-demand, posebne redakcije za građansko novinarstvo, otkupi amaterskih audio i video snimki, otkupi fotografija, kontinuirana interakcija i komunikacija svih sa svima, transparentnost itd., sve su to elementi koji dovode do konvergencije koja se više ne može zanijekati niti ignorirati.

digitalizacija; participirajući mediji; građansko novinarstvo; konvergencijaAutor: Marina Mučalo - ; Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska Silvio Šop - ; Fakultet političkih

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados