Venezuela – demokracija ili poludemokracijaReportar como inadecuado
Venezuela – demokracija ili poludemokracija - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Croatian Political Science Review, Vol.41 No.4 July 2005. -

Autorica prikazuje razvoj demokracije u Latinskoj Americi te razmatra političke trendove i faze razvoja Venezuele u drugoj polovini 20. stoljeća. Za razliku od drugih država regije u kojima su prevladavali nedemokratski režimi, Venezuela je od 1958. demokratska država. S obzirom na to da su ostale zemlje regije kasnije slijedile njezin politički razvoj, autorica Venezuelu smatra putokazom političkih trendova Latinske Amerike. Budući da se u posljednjem razdoblju za vladavine predsjednika Huga Chaveza predstavnička demokracija pokušava zamijeniti plebiscitarnom, autorica zaključuje da je slučaj Venezuele naznaka budućega političkog razvoja Latinske Amerike, i to u pravcu mogućeg povratka blažih oblika autoritarizma.

Venezuela; demokracija; plebiscitarna demokracija; poludemokracija; Latinska AmerikaAutor: Lidija Kos-Stanišić - orcid.org-0000-0002-9013-6088 ; Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados