Obilježja i podjela bioloških i toksinskih ratnih i terorističkih agensaReportar como inadecuado
Obilježja i podjela bioloških i toksinskih ratnih i terorističkih agensa - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Medix : specijalizirani medicinski dvomjesečnik, Vol.10 No.52 March 2004. -

Svrha i cilj serije članaka o biološkom i toksinskom oružju, koju smo započeli u prošlom izdanju Medix 2003; 951, upoznati je zdravstvene djelatnike s temeljnim pojmovima i obilježjima bioloških i toksinskih agensa, njihovim učinkom, načinima primjene, medicinskom tretmanu, preventivnim mjerama, mjerama zaštite i dekontaminacije velikog broja oboljelih i otrovanih, posebno prilikom terorističkih napada.

Ove mjere poduzimaju se zbog smanjenja djelovanja, otkrivanja i umanjivanja posljedica biološkog i toksinskog napada, a svode se na sprječavanje pojavljivanja i širenja epidemije zaraznih bolesti, sprječavanje najezde štetnih insekata i glodavaca i smanjenje broja mrtvih. Nažalost, ove mjere se provode kad su posljedice već vidljive, što se svodi na izolaciju i zbrinjavanje oboljelih, te na sprječavanje širenja zarazne bolesti, što se u osnovi ne razlikuje od mjera pri suzbijanju prirodnih epidemijaAutor: Slavko Bokan -

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados