Gospodarstvo i poduzetništvo o antičko doba - Atena u razdoblju demokracijeReportar como inadecuado
Gospodarstvo i poduzetništvo o antičko doba - Atena u razdoblju demokracije - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Collected Papers of Zagreb Law Faculty, Vol.57 No.6 December 2007. -

Ovaj rad propituje ekonomsko ponašanje i djelovanje ekonomske logike u antičkoj Ateni koju, ponajviše zbog djelovanja predstavničkih tijela, tj. demokratskog uređenja, najlakše uspoređujemo sa suvremenim državama. Gospodarstvo i poduzetništvo danas su česta tema, no za rješenje problema kojih se ona dotiče rijetko se rješenja pronalaze u povijesti. Mjere koje su državni organi u gospodarstvu proveli npr. Solonove promjene i Ksenofontov plan gospodarske obnove koji je uključivao i spregu države i poduzetnika u Ateni svojom -začuđujućom modernošću- ne samo da čine povijesni most već, čini se, mogu potvrditi tezu ovog rada da su već tada ljudi razmišljali u skladu s ekonomskim zakonitostima te da je djelovala ekonomska logika u ponašanju ljudi, države i ekonomije u cjelini.

gospodarstvo; poljoprivreda; obrt; trgovina; dualna ekonomija; protekcionizam; poduzetništvo; javno-privatno partnerstvoAutor: Zrinka Erent-Sunko -

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados