EKSPLOZIJA U KARTERU BRODSKOGA DIZELSKOG MOTORAReportar como inadecuado
EKSPLOZIJA U KARTERU BRODSKOGA DIZELSKOG MOTORA - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

OUR SEA : International Journal of Maritime Science & Technology, Vol.54 No.5-6 December 2007. -

Svrha ovog rada je upozoriti na pojavu u radu brodskoga dizelskog motora koja, zbog nestručnog rukovanja, te nekada doista nesretnim razvojem okolnosti, često rezultira havarijom porivnog stroja, a u težim slučajevima i ozljedama i smrtnim stradanjima članova posade. Iz tog se razloga želi skrenuti više pozornosti na problematiku pojave ekspolozije u karteru brodskoga dizelskog motora.

Pozornost se posvetila problemu nastanka eksplozije u karteru i načinu da se ona uspješno izbjegne kako bi se očuvao sam motor. Iz sigurnosnih razloga posebnu pozornost treba obratiti i sigurnosnoj opremi na karteru brodskog motora, a sve poradi smanjenja rizika stradavanja članova posade u strojarnici. Uz to, obrađen je i sustav za monitoring i detekciju uljnih para u karteru motora.

brodski dizelski motor; eksplozija u karteru; sigurnost u karteru; detekcija i monitoringAutor: Mate Jurjević - Krešimir Cvjetanović -

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados