Kako poboljšati razumijevanje, dogovaranje i suradnju djece s teškoćama u učenjuReportar como inadecuado
Kako poboljšati razumijevanje, dogovaranje i suradnju djece s teškoćama u učenju - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

Methodical Review : journal of philosophy of education, Vol.13 No.2 February 2007. -

Kvaliteta nastave ovisi o ponašanju učenika jednako kao što je i ponašanje učenika određeno načinom ostvarivanja nastavnih aktivnosti. Problem nedovoljno razvijenih socijalnih kompetencija učenika s teškoćama u učenju predstavljao je važnu zapreku u ostvarivanju obrazovnih aktivnosti u mojoj nastavnoj praksi. Uspostavljanje discipline s pomoću nagrada i kazni nije se pokazalo adekvatnim pristupom. Umjesto toga, razvijanje interpersonalnih odnosa, poštovanje potreba i mogućnosti učenika te građenje međusobnog povjerenja pridonijelo je stvaranju pozitivnoga nastavnog ozračja. Učenje koje je ostvareno u takvim uvjetima osiguralo je važne promjene u ponašanju učenika. Kvalitetne promjene u mojoj profesionalnoj praksi ostvarene su kontinuiranim i sustavnim stručnim usavršavanjem i suradnjom sa stručnjacima iz različitih područja, a posebno ostvarivanjem akcijskog istraživanja.

učenici s teškoćama u učenju; razvitak socijalnih kompetencija; suštinsko učenje; akcijsko istraživanjeAutor: Ivana Kljaić -

Fuente: http://hrcak.srce.hr/DESCARGAR PDF
Documentos relacionados