Xxi una odissea al ciberespai: un recorregut preliminar pel ciberfeminisme Report as inadecuate
Xxi una odissea al ciberespai: un recorregut preliminar pel ciberfeminisme - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

UOC Papers. Revista sobre la sociedad del conocimiento 2008, 7

Author: Eva Salas

Source: http://www.redalyc.org/


TeaserUOC Papers.
Revista sobre la sociedad del conocimiento E-ISSN: 1885-1541 uocpapers@uoc.edu Universitat Oberta de Catalunya España Salas, Eva XXI Una odissea al ciberespai: un recorregut preliminar pel ciberfeminisme UOC Papers.
Revista sobre la sociedad del conocimiento, núm.
7, octubre, 2008, pp.
1-12 Universitat Oberta de Catalunya Barcelona, España Disponible en: http:--www.redalyc.org-articulo.oa?id=79013145008 Com citar Nombre complet Més informació de larticle Pàgina de la revista redalyc.org Sistema dInformació Científica Xarxa de Revistes Científiques dAmèrica Llatina, el Carib, Espanya i Portugal Projecte acadèmic sense fins de lucre, desenvolupat sota la iniciativa daccés obert Universitat Oberta de Catalunya http:--uocpapers.uoc.edu article XXI Una odissea al ciberespai: un recorregut preliminar pel ciberfeminisme Eva Salas Data de presentació: febrer de 2008 Data d’acceptació: juny de 2008 Data de publicació: octubre de 2008 Resum Abstract Els ciberfeminismes participen del pensament postmodern i de la crisi del subjecte de la modernitat i compten amb un mitjà nou, el ciberespai, que els situa per la seva especificitat en vies paral·leles als feminismes històrics.
El text està organitzat en quatre capítols breus.
En el primer, el moviment se situa en el context on s’inicia i es dóna una visió retrospectiva respecte de l’àmbit artístic.
Un segon apartat introdueix la mitologia del ciborg i la teoria que impregna l’impuls ciberfeminista; es consideren les figuracions que acompanyen el moviment i els gèneres que l’alimenten, així com la seva relació amb altres mites culturals, com ara la ciència.
El tercer espai és un punt possible per a introduir la poètica compromesa del ciberfeminisme mitjançant una obra escrita a la net i una artista emblemàtica.
També es reflexiona entorn del concepte mateix que dóna sentit a aquest article i la seva no adscripció a paràmetres disciplinaris ni acadèmics.
Un...

Related documents