La ciència, el web i la ciència del web Reportar como inadecuado
La ciència, el web i la ciència del web - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

UOC Papers. Revista sobre la sociedad del conocimiento 2008, 7

Autor: Daniel Riera

Fuente: http://www.redalyc.org/


IntroducciónUOC Papers.
Revista sobre la sociedad del conocimiento E-ISSN: 1885-1541 uocpapers@uoc.edu Universitat Oberta de Catalunya España Riera, Daniel La ciència, el web i la ciència del web UOC Papers.
Revista sobre la sociedad del conocimiento, núm.
7, octubre, 2008, pp.
2-7 Universitat Oberta de Catalunya Barcelona, España Disponible en: http:--www.redalyc.org-articulo.oa?id=79013145003 Com citar Nombre complet Més informació de larticle Pàgina de la revista redalyc.org Sistema dInformació Científica Xarxa de Revistes Científiques dAmèrica Llatina, el Carib, Espanya i Portugal Projecte acadèmic sense fins de lucre, desenvolupat sota la iniciativa daccés obert Universitat Oberta de Catalunya http:--uocpapers.uoc.edu article Dossier «Web Science, la ciència del web» La ciència, el web i la ciència del web Daniel Riera Data de presentació: setembre de 2008 Data d’acceptació: setembre de 2008 Data de publicació: octubre de 2008 Resum Abstract L’evolució del World Wide Web (o simplement web) des del seu naixement a la dècada dels vuitanta del segle xx ha estat gegant.
La incorporació de nous usuaris, exponencial en el temps, així com l’aportació constant de noves maneres d’organitzar les dades, comunicar-se, compartir informació, etc., han fet que el web hagi assolit en només dues dècades una inèrcia pràcticament imparable.
El novembre de 2006 es crea la Web Science Research Initiative (WSRI) amb l’objectiu principal de proposar una nova disciplina, la «ciència del web» (Web Scien­ ce), que observi la xarxa i tot allò que l’envolta.
Defensa la necessitat d’analitzar què passa dins i fora de la xarxa i, d’aquesta manera, poderhi proposar millores o correccions.
Aquesta idea implica combinar disciplines tan llunyanes fins ara com la informàtica, la psicologia, el dret o l’economia.
Tot això implica l’aparició d’un nou perfil professional, el científic del web, i, per tant, de noves necessitats aca...

Documentos relacionados