Tecnologies col-laboratives: noves oportunitats per a la participació Report as inadecuate
Tecnologies col-laboratives: noves oportunitats per a la participació - Download this document for free, or read online. Document in PDF available to download.

UOC Papers. Revista sobre la sociedad del conocimiento 2009, 8

Author: David Cabanillas Barbacil

Source: http://www.redalyc.org/


TeaserUOC Papers.
Revista sobre la sociedad del conocimiento E-ISSN: 1885-1541 dbindexing@uoc.edu Universitat Oberta de Catalunya España Cabanillas Barbacil, David Tecnologies col-laboratives: noves oportunitats per a la participació UOC Papers.
Revista sobre la sociedad del conocimiento, núm.
8, abril, 2009, pp.
3-12 Universitat Oberta de Catalunya Barcelona, España Disponible en: http:--www.redalyc.org-articulo.oa?id=79015644003 Comment citer Numéro complet Plus dinformations de cet article Site Web du journal dans redalyc.org Système dInformation Scientifique Réseau de revues scientifiques de lAmérique latine, les Caraïbes, lEspagne et le Portugal Projet académique sans but lucratif, développé sous linitiative pour laccès ouverte Universitat Oberta de Catalunya http:--uocpapers.uoc.edu article Dossier «Treball col·laboratiu, visions disciplinàries» Tecnologies col·laboratives: noves oportunitats per a la participació David Cabanillas Data de presentació: gener de 2009 Data dacceptació: febrer de 2009 Data de publicació: abril de 2009 Resum Abstract Internet s’ha incrustat en la vida quotidiana de molts àmbits de la població (Barabasi, 2003).
Primer de tot va ser el creixement d’internet el que va permetre la distribució d’informació entre milions de persones.
Després ha estat l’explotació de la comunicació i el teixit social, és a dir, les relacions entre persones.
La col·laboració s’ha explotat en una escala sense precedents fins aleshores.
El web és un camp d’investigació molt ampli, que enllaça bastes àrees de recerca, com ara la representació del coneixement, el marcatge d’objectes, la notificació i moltes altres qüestions que es plantegen durant la creació de sistemes d’informació compartida i desenvolupament col·laboratiu. Les tecnologies col·laboratives han d’ajudar a assolir el principi que va marcar un dels pioners de la col·laboració, Douglas Engelbart (Bieber, 2002): «Els pro...

Related documents