De EU als veiligheidsactor in AfrikaReportar como inadecuado
De EU als veiligheidsactor in Afrika - Descarga este documento en PDF. Documentación en PDF para descargar gratis. Disponible también para leer online.

(2015) Mark abstract Instabiliteit en conflicten in Afrika veroorzaken verschillende veiligheidsproblemen voor Europa. De snel toenemende migratie via de Middellandse Zee, extremisme en terrorisme, alsmede grensoverschrijdende criminaliteit hebben gevolgen voor de veiligheid in Europa, maar zijn spill-over effecten van instabiliteit buiten Europa. De Europese Unie (EU) heeft veel belang bij een stabiel Afrika en zij lijkt ook een bijzondere verantwoordelijkheid voor het continent op zich te willen nemen.De verdiepingsstudie richt zich op de rol van de EU als veiligheidsactor in Afrika, waarbij het gaat om de inzet van het gehele beschikbare EU-instrumentarium. De auteurs concentreren zich vooral op de vraag hoe de geïntegreerde benadering van de EU zich verder ontwikkelt en welke gevolgen dit met zich meebrengt voor het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid.

Please use this url to cite or link to this publication: http://hdl.handle.net/1854/LU-7028275Autor: Hans Merket , Dick Zandee, Mincke Meijnders and Hans Hoebeke

Fuente: https://biblio.ugent.be/publication/7028275DESCARGAR PDF
Documentos relacionados